Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 24, 2009

Aktiviti Hari Ini

Hari terakhir bersekolah, guru-guru sibuk menanda kertas P2, murid-murid sibuk dengan aktiviti masing-masing, ada yang terlibat dengan Kuiz Mutiara anjuran Felda, perkhemahan Bersepadu Unit Beruniform di Kuantan dan kepada murid Tahun 6 jangan lupa masa cuti ni ada kelas tambahan jadual dah diedarkan, walauapapun Selamat Bercuti, jaga keselamatan diri, jumpa lagi selepas cuti.

Kisah B*** buat Pedoman

Dipetik dari : http://hotpowers.blogspot.com/
Babi adalah sejenis haiwan yang bermancung panjang dan berhidung leper dan dikatakan haiwan yang berasal dari Eurasia. Kadang juga dikenali sebagai khinzir (perkataan Arab). Selain itu, babi adalah salah satu mamalia yang paling pintar, dan dilaporkan lebih pintar dan mudah dipelihara dibandingkan dengan anjing dan kucing.

Dalam al-Quran, sebagai haiwan, babi hukumnya najis jika disentuh dan haram untuk dimakan oleh umat Islam. Babi juga diharamkan untuk dalam agama Yahudi dan Gereja Masehi Advent Hari Ketujuh di kalangan Kristian.

PENYAKIT YANG DIAKIBATKAN DARI DAGING BABI

DR Murad Hoffman, Daniel S Shapiro, MD, seorang Pengarah Clinical Microbiology Laboratories, Boston Medical Center, Massachusetts, dan juga merupakan asisten Profesor di Pathology and Laboratory Medicine, Boston University School of Medicine, Massachusetts, Amerika menyatakan terdapat lebih dari 25 penyakit yang bisa dijangkiti dari babi. Di antaranya:

* Anthrax* Ascaris suu…

PT Baru

Imej
SK J22 mendapat PT baru Cik Nurjuliana yang menggantikan Cik Nurdiyana yang bertukar ke Jerantut, Selamat Datang dan Selamat Bertugas di SK J22,